Jadłospis

16.09.2019 r.
Poniedziałek
Śniadanie:
-Kanapki z polędwicą z warzywami
– kakao
Obiad:
– Zupa ryżowa z warzywami
– kotlet schabowy
– ziemniaki z koperkiem
-marchewka z groszkiem
– kompot
Podwieczorek
-wafle ryżowe
-powidła śliwkowe
– sok jabłkowy

17.09.2019 r.
Wtorek
-zupa budyniowa
– Kanapki z serkiem homogenizowanym
-herbata
Obiad:
-zalewajka z kiełbasą
– – placuszki z jabłkiem
– sałatka owocowa
– Kompot

Podwieczorek:
– zapiekanki z serem i szynką
– ketchup
– herbata

18.09.2019 r.
Środa
Śniadanie:
– Kanapki z twarożkiem , rzodkiewką i szczypiorkiem
-kawa inka na mleku
Obiad:
– mus brokułowy z grzankami
– filety rybne panierowane
-ziemniaki gotowane
-surówka z kiszonej kapusty z marchewką
-kompot

-śliwka
Podwieczorek:
-ciasto marchewkowe
– herbata z cytryną

19.09.2019 r.

Czwartek
Śniadanie:
– ryż na mleku
– angielka z nutellą
– herbata
Obiad:
– zupa fasolowa z ziemniakami
-makaron z truskawkami i bitą śmietaną
– kompot

Podwieczorek:
– kanapki z łososiem wędzonym
– herbata

20.09.2019 r.
Piątek
Śniadanie:
– kanapki z kiełbasą z foremki, pomidor
-kawa zbożowa z mlekiem
Obiad:
– kapuśniak ze świeżej kapusty
– nuggetsy
-kasza jęczmienna z sosem koperkowym
– surówka z czerwonej kapusty
– kompot
– baton
Podwieczorek:
– Ciastka owsiane
– woda z cytryną

 

14 alergenów występujących w posiłkach:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne