Jadłospis

Poniedziałek, 9.03.2020r.
Śniadanie:
– kanapki z serkiem ziarnistym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem,
– kakao
Obiad:
– Zupa jarzynowa z ziemniakami,
– kluski kładzione z musem truskawkowym,
– kompot
Podwieczorek:
– kanapki z kiełbasą w foremce i pomidorem,
– herbata,

Wtorek, 10.03.2020r.
Śniadanie:
– kanapki z jajkiem gotowanym, rzodkiewką i szczypiorkiem,
– kawa inka z mlekiem,
Obiad:
– Zupa ryżowa z warzywami,
– gulasz, kluski śląskie,
– surówka colesław,
– kompot,
Podwieczorek:
– jogurt naturalny z musem brzoskwiniowym,

Środa, 11.03.2020r.
Śniadanie:
– otręby pszenne na mleku,
– kanapki z kurczakiem faszerowanym sałatą i papryką czerwoną,
– herbata,
Obiad:
– Zupa burakowa z makaronem,
– naleśniki z serem i dżemem,
– kompot,
Podwieczorek:
– kanapka z polędwicą z warzywami i ogórkiem kiszonym,
– herbata,

Czwartek, 12.03.2020r.
Śniadanie:
– kanapki z szynką polską i pomidorem,
– kawa zbożowa z mlekiem,
Obiad:
– Krem z zielonego groszku z grzankami,
– kurczak w sosie słodko – kwaśnym,
– ryż na sypko,
– kompot,
Podwieczorek:
– chlebek bananowy,
– sok jabłkowy,

Piątek, 13.03.2020r
Śniadanie:
– płatki kukurydziane z mlekiem,
– kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem,
– herbata z cytryną,
Obiad:
– Zupa koperkowa z ziemniakami,
– medaliony rybno – warzywne z sosem koperkowym i kaszą jęczmienną,
– kompot,
Podwieczorek:
– kisiel wiśniowy,
– biszkopty,

14 alergenów występujących w posiłkach:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne