Jadłospis

18.112019 r.
Poniedziałek
Śniadanie:
-płatki kukurydziane na mleku
-kanapki z masłem ,serem żółtym, pomidorem
-herbata
Obiad:
-Zupa jarzynowa
– prażuchy z okrasą
-kapusta kiszona zasmażana
– kompot
-banan
Podwieczorek:
-kanapki z masłem, szynka polska, ogórek zielony
-herbata z cytryną
19.11.2019 r.
Wtorek
Śniadanie:
– kanapki z pastą jajeczną
-kakao
Obiad:
-Zupa burakowa
– gulasz
-kluski śląskie
– surówka z białej kapusty z ogórkiem zielonym i koperkiem
-kompot
Podwieczorek:
– kanapki z polędwicą z warzywami
– herbatniki z cytryną

20.11.2019 r.
Środa
Poniedziałek:
– Manna na mleku
– Kanapki z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor
-herbata
Obiad:
-Zupa pieczarkowa z makaronem
– ryba po grecku z ryżem i warzywami
-kompot
Podwieczorek:
-ciasto drożdżowe
– sok z czarnej porzeczki
– jabłko
21.11. 2019 r.
Czwartek:
Śniadanie:
– kanapki z serkiem śmietankowym, papryka czerwona
-kawa inka
Obiad:
-zupa pomidorowa z ryżem
– placuszki z jabłkiem
-sałatka owocowa
-kompot
Podwieczorek:
– kanapki , kiełbasa z rożna, ketchup
– herbata

Piątek
22.11.2019 r.
Śniadanie:
-płatki czekoladowe na mleku
-kanapki z polędwicą drobiową, pomidor,
– herbata
Obiad:
– Zupa ogórkowa z ziemniakami
– paluszki z indyka
-sos z serka mascarpone
-makaron
-fasolka szparagowa gotowana z zasmażką
-kompot
Podwieczorek:
– angielka z masłem i dżemem truskawkowym
– herbata

14 alergenów występujących w posiłkach:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne