Jadłospis

20.02.2020 r.
Poniedziałek
Śniadanie:
-płatki kukurydziane na mleku
-kanapki z masłem ,serem żółtym, pomidorem
-herbata
Obiad:
-Zupa burakowa z makaronem
– prażuchy z okrasą
-kapusta kiszona zasmażana
– kompot
– jabłko
Podwieczorek:
-kanapki z masłem, szynka polska, papryka czerwona
-herbata z cytryną
19.11.2020 r.
Wtorek
Śniadanie:
– kanapki z kiełbasą szynkową, pomidor
-kakao
Obiad:
-Zupa brokułowa z ryżem
– gulasz
-kluski śląskie
– buraczki gotowane
-kompot
Podwieczorek:
– galaretka z bitą śmietaną
-herbatniki

22.01.2020 r.
Środa
Poniedziałek:
– Manna na mleku
– Kanapki z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem
-herbata
Obiad:
-Zupa z zielonego groszku z grzankami
– ryba po grecku z ryżem i warzywami
-kompot
Podwieczorek:
-ciasto drożdżowe
– sok z czarnej porzeczki

23.01.2020 r.
Czwartek:
Śniadanie:
– kanapki z serkiem śmietankowym, papryka czerwona
-kawa inka
Obiad:
-zupa pieczarkowa z makaronem
– placuszki z jabłkiem
-sałatka owocowa
-kompot
Podwieczorek:
– kanapki , kiełbasa z rożna, ketchup
– herbata

Piątek
24.01.2020 r.
Śniadanie:
-płatki czekoladowe na mleku
-kanapki z polędwicą drobiową, pomidor,
– herbata
Obiad:
– Zupa ogórkowa z ziemniakami
– paluszki z kurczaka
-sos z serka mascarpone
-makaron
-mini marchewka gotowana
-kompot
Podwieczorek:
– gofry z dżemem truskawkowym
– herbata

 

14 alergenów występujących w posiłkach:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne